شروع کار با اينترنت اکسپلورر:    
 
- از طريق ميز کار ( DESKTOP )
-  از طريق يک فرا پيوند ( HYPERLINK )
-  از طريق برنامه WINDOWS EXPLORER
-  راهنمايي گرفتن ( HELP )
-  گردشي سريع در Internet Explorer
-  رفتن به سايت هاي اختصاصي
-  استفاده و مديريت لينک ها
- حرکت به جلو و عقب
- نوار لينک
 
از طريق ميز کار ( DESKTOP )

ابتدای صفحه

از طريق ميز کار ، به دو روش مي توان مرورگر internet explorer را اجرا کرد :

 1 – از منوي start گزينه internet explorer را انتخاب کنيد .

 2 – مسير start > all programs > internet explorer را انتخاب کنيد .

 از طريق يک فرا پيوند ( HYPERLINK )

ابتدای صفحه

اگر مرورگر شما به طور پيش فرض internet explorer است ، مي توانيد از هر سندي در برنامه ويندوز که شامل يک فراپيوند است ، براي اجرا کردن internet explorer استفاده کنيد . مثلا ، اگر شما E-mail ي را دريافت کرديد که در بدنه پيام يک URL بود ، به سادگي با کليک بر روي URL ، مرورگر Internet Explorer را در آن صفحه باز کنيد . يک فراپيوند مي تواند متن يا يک تصوير باشد و معمولا زير خط دار است و با يک رنگ متفاوت از متن معمولي نشان داده مي شود .

نکته : اگر شما فقط يک مرورگر نصب شده ، مثلا Internet Explorer داريد ، اين مرورگر پيش فرض است . اگر بيش تر از يک مرورگر را نصب کرده باشيد ، نياز داريد تا يکي را به عنوان پيش فرض مشخص کنيد . در اين فصل به شما خواهم گفت که چگونه اين کار را انجام دهيد .

 از طريق برنامه WINDOWS EXPLORER

ابتدای صفحه

در برنامه Internet Explorer فايل هاي HTML بوسيله آيکون Internet Explorer شناسايي مي شوند و وقتي شما بر روي چنين فايلي دو بار کليک مي کنيد ، آن فايل در Internet Excplorer باز مي شود . شما همچنين مي توانيد با انتخاب گزينه open از منوي file هر فايلي را بر روي درايو سخت ، فلاپي درايو يا شبکه تان باز کنيد . اگر فايل از نوع HTML نباشد ، آن فايل توسط برنامه مرتبطي باز خواهد شد .

 راهنمايي گرفتن ( HELP )

ابتدای صفحه

براي گرفتن راهنمايي از برنامه Internet Explorer ، چند راه ساده داريد . به عنوان ساده ترين روش ، از منوي Help گزينه Contents and index را انتخاب کنيد . بر روي برگه index يا Search ليک نيد و کلمه يا عبارتي را که مي خواهيد جستجو کنيد ، وارد کنيد . اگر مي خواهيد وب را براي کمک گرفتن جستجو کنيد ، از منوي HELP گزينه Online Support را انتخاب کنيد . اگر به اينترنت وصل هستيد ، به صفحه خدمات پشتيباني محصولات مايکروسافت به آدرس http://support.microsoft.com/directory خواهيد رفت . اگر به تازگي شروع به کار با Internet Explorer کرده ايد ، اما قبلا از netscape navigator استفاده مي کرديد ، از منوي Help گزينه for netscape users را انتخاب کنيد تا به ليستي از راهنماييها و اصطلاحات متناظر دست پيدا کنيد .

 گردشي سريع در Internet Explorer

ابتدای صفحه

پنجره Internet Explorer مانند ديگر پنجره هاي برنامه هاي ويندوز است . نمايش ميله هاي پيمايشي افقي و عمودي ضروري است . شما مي توانيد با کليک کردن و کشيدن ( drag) ، اندازه قسمتي از پنجره را تغيير دهيد ، و با قرار دادن اشاره گر ماوس بر روي هر آيتمي ، توضيحي در مورد آن ايتم ببينيد . در بالاي سمت راست پنجره دکمه هاي minimize ، restore و close وجود دارد .
در اين بخش ما به طور گذرا به اجزاي پنجره
Internet Explorer نگاهي مي کنيم و در بخش بعد به تعدادي از اجزاي اص نگاه مي کنيم ، تا با استفاده از آنها تجربه خود در مرور وب را تکميل کنيد .
 نوار عنوان
( title bar ) : نام صفحه وب جاري يا فايل ديگري که در پنجره Internet Explorer نمايش داده شده است را نمايش مي دهد .
نوار منو
( menu bar ) : شامل مجموعه اي از منوها است ، که تعدادي از آنها در ديگر برنامه هاي ويندوز نيز ظاهر مي شوند .
نوار استاندارد
( standard toolbars ) : شامل تعدادي دکمه ، مربوط به آيتم هاي موجود در نوار منو است ، مانند دکمه هاي جهت يابي .
نوار آدرس
( address bar ) : شامل يک کادر کشويي است که مي توانيد منبعي را که مي خواهيد ، وارد کرده يا انتخاب کنيد .
نوار لينک ها
( links bar ) : شامل ليست کوتاهي از فراپيوند ها مي باشد و مي توانيد به اين ليست مواردي را اضافه کنيد .
راهنماي فعاليت
( activity indicator ) : وقتي Internet Explorer در حال دريافت و ارسال داده است ، اين قسمت فعال است .
پنجره اصلي
( main window ) : منابعي که اخيرا بيشتر به انها دستيابي شده ، مانند صفحه وب ، فايل سندي ، عکس و غيره را نمايش مي دهد .
نوار وضعيت
( status bar ) : اطلاعاتي درباره وضعيت جاري Internet Explorer را نشان مي دهد که در زير به انها اشاره شده است :
 1 – وقتي شما فرمان منويي را انتخاب مي کنيد ، نوار وضعيت ، توضيحي درباره آنچه انجام شده را نشان مي دهد .
2 – وقتي شما بر روي يک فراپيوند اشاره مي کنيد ، منوي وضعيت
URL ان را نمايش مي دهد .
3 – وقتي شما بر روي يک فراپيوند کليک مي کنيد تا صفحه ديگري باز شود ، نوار وضعيت يک سري پيغام هاي وابسته به روند آن پردازش را نمايش مي دهد .
 
( security zone ) : ناحيه امنيتي را که در حال حاضر فعال است نمايش مي دهد . من در اين بخش به شما نشان خواهم داد که چگونه نواحي امنيتي را انتخاب کنيد .

 رفتن به سايت هاي اختصاصي

ابتدای صفحه

 البته شما مي دانيد که براي رفتم به يک سايت ، بايد URL آن را در منوي ادرس وارد کرده و کليد Enter را فشار دهيد . احتمالا آگاه هستيد که مي توانيد بر روي فلش پايين دو در سمت منوي آدرس کليک کرده و از ليست موجود يک URL را انتخاب کرده و کليد Enter را فشار دهيد . ( بجاي فشار کليد Enter بر روي دکمه GO کليک کنيد ) . وقتي شما يک URL را در منوي آدرس وارد مي کنيد ، Internet Explorer فرض مي کند که مي واهيد به يک صفحه web يا سند HTML ديگري برويد . بنابراين وقتي آدرسwww.nmaco.persiangig.com ياhttp://www. nmaco.persiangig.com  را وارد کنيد ، به وب سايت نما وارد خواهيد شد . اگر بخواهيد به نو ع ديگري از منابع دسترسي پيدا کنيد مانند آرشيو FTP ، ميزبان Telnet يا سرور Gopher ، نياز داريد که URL کامل را وارد کنيد . مثلا FP://FTP.ARCHIVE.EDU :

 تذکر : اگر مي خواهيد که فقط قسمتي از يک آدرس را که هم اکنون در نوار آدرس نمايش داده شده ، ويرايش کنيد ، مکان نما را به نوار آدرس برده و کليد CTRL را پايين نگه داريد و کليد جهت دار چپ يا راست را فشار دهيد ، تا نسبت به کاراکتر دا کننده بعدي عقب يا جلو برويد.
 شما همچنين مي توانيد يک برنامه را از منوي آدرس اجرا کنيد ( مثلا
C:\program files\frontpage.exe ) و کليد Enter را فشار دهيد . براي پيدا کردن يک فايل با استفاده از نوار آدرس ، حرف درايو مربوطه را وارد کنيد ( مثلا D: ) و Enter را فشار دهيد . بر روي لينک show the contents of this drive کليک کنيد و Internet Exlporer يک پنجره باز مي کند .
به علاوه ، شما مي توانيد از نوار آدرس براي جيسجو استفاده کنيد . کلمه يا عباراتي که مي خواهيد پيدا کنيد وارد کرده و دکمه
Search را کليک کنيد . بعدا در اين فصل به جزئيات عمل جستجو نگاهي مي اندازيم .

 استفاده و مديريت لينک ها

ابتدای صفحه

 اصطلاح لينک خلاصه و کوتاه شده hyperlink ، يک اصطلاح ، يک عبارت ، يک تصوير يا يک شناسه است که ارتبطي را با منبع ديگري بر قرار مي کند ، که اين منبع مي تواند روي کامپيوتر محلي شما ، شبکه محلي شما يا روي اينترنت باشد . شما همچنين ممکن است ارتباطي که به hot links و hypertext و hypermedia ارجاع داده مي شود را شنيده باشيد . همه انها يک معني را مي دهند و کليک بر روي هر يک از آنها دسترسي به منبع مورد نظر را مي دهد . لينک ها قلب و روح اينترنت هستند و در روز هاي آغازين گسترش مرورگر ، باعث ايجاد بحث هاي سنگيني درباره ساختار کتاب ها ، فيلم و سخنراني در مقابل شکل خطي Worled wide web ( وب جهان گسترده ) شدند .

امروزه ما بندرت درباره لينک ها بحث مي کنيم و فقط آنها را به طور صحيح انتخاب کرده و کليک مي زنيم . در Internet Explorer لينک هاي متني ، زير خط دار هستند و معمولا رنگ انها متفاوت از رنگ متن عادي است . بعد از اينکه لينکي را کليک کرديد تا به منبعي برويد و سپس به صفحه اي که آن لينک قرار دارد بازگشتيد ، مي بينيد که لينک رنگ ديگري خواهد داشت که نشان مي دهد شما از آن لينک ديدن کرده ايد . براي اينکه بفهميد يک تصوير يا يک نشانه ، يک لينک هست يا نه ، اشاره گر ماوس را بر روي آن قرار دهيد ، اگر اشاره گر به صورت دستي با انگشت اشاره در آمد ، ان يک لينک است . 

حرکت به جلو و عقب

ابتدای صفحه

 در گذشته ، به آساني مي توانستيد لينک هاي پشت سر هم را گم کنيد . هنوز هم وقتي که شما بي توه اينترنت را مرور مي کنيد ، مي توانيد راهتان را گم کنيد . اما Internet Explorer تعدادي ابزار تدارک ديده است که به شما کمک مي کند تا قدمهايتان را در ذهن خود مرور کنيد . با ليست کشويي قسمت نوار آدرس کار را شروع کنيد . حتي سايد دکمه هاي Back و Forward دم دست تر باشند . دکمه back را کليک کنيد تا به صفحه اي که قبلا باز کرده اين ، بازگرديد . فلش پايين رو کنار دکمه back را کليک کنيد تا صفحات قبلي را که بازديد کرده ايد انتخاب کنيد . دکمه Forward را کليک کنيد تا به صفحه اي بازگرديد که قبل از کليک دکمه back از ان بازديد کرديد . فلش پايين رو کنار دکمه Forward را کليک کنيد تا به صفحات گذشته اي را که بازديد کرده اين انتخاب کنيد .

 نوار لينک

ابتدای صفحه

 يک راه ديگر براي مرور لينک هايي که دنبال کرده ايد و مي خواهيد دوباره از آنها ديدار کنيد ، اضافه کردن انها به نوار لينک است . وقتي شما در ابتدا ويندوز حرفه اي XP را نصب مي کنيد ، نوار لينک شامل موارد زير است :
 1 –
customize links ، شما را به صفحه microsoft مي برد که به شما اطلاعاتي در مورد چگونگي اضافه کردن ، خارج کردن و مرتب کردن آيتم ها در نوار لينک مي دهد .
 2 –
free hotmail  شما را به صفحه اي مي برد که مي توانيد در آن يک ايميل Hotmail را به وجود آوريد .
3 –
Windows ، که شما را به سايت Microsoft Windows
مي برد .
 4 –
Windows Media ، که شما را به سايت Windowsmedia.com مي برد .
 براي اضاف کردن يک لينک ، به سادگي آن را از صفحه وب به طرف نوار لينک بکشيد . براي خارج کردن يک لينک ، بر روي ان راست کليک کرده و گزينه
Delete را از منوي ميانبر انتخاب کنيد .
براي مرتب کردن آيتم هاي روي نوار لينک ، بر روي آيتم ليک کرده و سپس آن را به محل جديد بکشيد . راه سريع و آسان ديگري براي مرور صفحاتي که مي خواهيد دوباره ديدار کنيد ، اين است که انها را به نوار
Favorites اضافه کنيد و ما در بخش بعد به چگونگي اين کار نگاهي مي اندازيم .

   
                   
 


 صفحه اول | دروس الکترونیک | سایت های علمی | دانشگاه ها | آموزش | دانلود | خدمات نما | تماس با ما

www.nmaco.persiangig.com

nma_co@yahoo.com